Dansen

Bewegen van en in je lichaam is bevrijdend, maakt je blij en verwonderd. Groot of klein, hard of zacht, alles is aanwezig. Nodig jezelf uit, vergroot je zelfvertrouwen en leef. Heerlijk om te doen en te ondergaan.

Vanuit mijn specialisaties in bewustzijns trainingen met oa Argentijnse Tango Tools nodig ik je uit de sterren van de hemel te komen bewegen. Een cursus of een start van een feest: Humor en plezier maken het laagdrempelig deze Prachtige dansen te ervaren. Een losse manier elkaar te leren kennen. Een keertje meedoen?

CURSUSSEN  &  WORKSHOPS
Voor familie uitje, Teambuilding, Personeelsfeestje zie verderop
Info over Proefles Argentijnse Tango
Info over Cursus Argentijnse Tango Starters
Info over Cursus Argentijnse Tango Verdieping
Info over Combi Tango & …. 
Info over Workshop Folklore Chacarera 

 
Tango workshop op de Tennisbaan  & Tango les in een gymzaal.

 

Bewegen in bewustzijn –  Argentijnse Tango

Leren bewegen door middel van Tango. Laat je meenemen door de passie van deze muziek en zet je passen vanuit je gevoel. Het ritme en de klankkleur van de Argentijnse Tango muziek zijn leidend om vanuit sensitiviteit te bewegen. Improviseer en wees verrast door de energie die vrijkomt. Kyra leert je hoe je contact maakt met jouw energie, je leiden en volgen en die van de ander.

Deze beweeg visie zit vol schijnbare tegenstellingen. Dit is iets wat de dans zo krachtig maakt.

  • Overgave ⇔ Wilskracht
  • Beweging ⇔ Stilstaan
  • Leiden ⇔ Volgen
  • Zachtheid ⇔ Kracht
  • Binnen ⇔ Buiten
  • Techniek ⇔ Improvisatie.

Bewegen in bewustzijn is communicatie, magie & verbinding. Een gesprek met jezelf, tussen 2 mensen en je omgeving.

Geen passen en figuren, maar verbinding, contact en plezier.
Prachtige improvisatie voor jong & oud. Je hoeft niet te kunnen dansen, je hoeft niet ritmisch aangelegd te zijn en je hoeft niet fysiek sterk te zijn. Bewegen kan iedereen. Nieuwsgierigheid, open staan voor dat wat er ontstaat, maakt dat het gaat stromen…

Hoe wordt er lesgegeven en wat is je investering?

Kyra’s unieke aanpak zorgt ervoor dat je de passen en figuren leert door in contact te zijn met jezelf ondersteunt door eenvoudige opdrachten, persoonlijke begeleiding en natuurlijk de prachtige Tango muziek.
Maar ook aandacht voor waar de beweging vandaan komt. Via contact en verbinding word je uitgenodigd om het bewegen met jouw lichaam eigen te maken. Dit alles in samenwerking met je danspartner.

Moet ik speciale kleding aan?
Doe iets aan wat lekker zit en waarin je je vrij kunt bewegen.
Schoenen met een zool waarop je kan draaien. Hakken hoeft niet, mag wel.

Wat is je investering voor een Privé les?
Tango privéles voor 1 persoon 1 uur € 65 pp
Tango privéles voor 2 personen 1 uur € 80 p2prs
Een Tango Cursus bestaat uit 10 lessen €175 pp
NB. Voor de kleine beurs gaarne een telefoontje naar Kyra wat de wens is.

 

Personeelsfeesten, Familie uitje, Teambuilding

Ook voor Personeelsfeesten, Familie uitjes of Team building kunt u voor Kyrah Human Move kiezen. Met simpele opdrachten, oprechte aandacht & gevoel voor humor ervaar je een heerlijke ontspannen bijeenkomst. Steekwoorden als Leiden, Volgen en laten leiden komen helder aan bod. Een eenvoudige snelle manier om elkaar te leren kennen.
Kyra geeft met plezier de folkdance Chacarera. Deze vrolijke volksdans uit Argentijnse cultuur leent zich goed voor ontspanning en elkaar ontmoeten : een prachtige start voor een reunie, thema bijeenkomst of feest.  Nieuwsgierig geworden?

Voor meer informatie, even overleg over de vragen die u wellicht heeft, klik gaarne hier voor contact met Kyra. Of bel tussen 11.00 – 18.00u.
Tel.  00 31 (0)6 5103 6780


Reviews
van andere die je voor gingen.

Dank je wel Kyra, voor jouw inspirerende bewegingsleer.
Rosa Bloom Rijswijk

“Als beginner vond ik de workshop een heerlijke en laagdrempelige manier om kennis te maken met de tango”  – Gill

“Bijzondere en onverwachte manier om de essentie van de tango met elkaar te ‘voelen’. Het was heel bijzonder wat dit al deed met de dynamiek in onze groep in dat korte uurtje. Knap van Kyra dat ze dat zo eenvoudig voor elkaar kreeg.” – Klaartje


“Wat een leuke tangoworkshop! in korte tijd enkele  basisprincipes van Tango geleerd op een lichtvoetige, inspirerende manier. Smaakt naar meer”!
Annemarie
Tango workshop Vrijgezellefeest Nijmegen

“We deden met 24 neven en nichten een workshop Tango bij Kyra.
Kyra is een topper. Haar lichtvoetige aanpak, gecombineerd met prachtige tangomuziek, werkt aanstekelijk.
Ze bracht ons in beweging, liet ons dansen en ongelofelijk samen genieten van de basis.
Kortom, zeer aan te bevelen!”
Melita Mertens  www.melitamertens.nl  Nijmegen

“Bijzonder aan Kyra is dat zij  een heel fijn vleugje humor inbrengt in haar tangolessen, waardoor het luchtig blijft en je je als danser nog `lichtvoetiger’ voelt worden.”
Henrike van Riel Nijmegen

‘ Het was zo veel méér dan zomaar een evenement met alleen de Tango. We mochten voelen, ervaren, ontdekken hoe het is om je op elkaar af te stemmen, te leiden, te volgen, vol overgave met gesloten ogen. Bijzonder om op zo’n manier met elkaar te dansen op deze heerlijke muziek. Het was heel meditatief, de tijd leek stil te staan, maar vloog voorbij.

Heel wat anders dan alleen het leren van pasjes zoals het bij de traditionele dansles gaat. Kyra begeleid ons op een rustige, respectvolle manier, met humor en passie. De veilige, ongedwongen sfeer die zij creëert zorgt al snel voor een vertrouwd gevoel tussen de deelnemers ondanks dat we elkaar nog niet kenden. Het overtrof mijn verwachtingen en het smaakt zeker naar meer!
Joyce Kersten www.innerflows.nl Ravenstein

‘Ik deed een privé tango les bij Kyra. Ze biedt een mooie combinatie van lichaamsbewustzijn en gedegen kennis van de dans op een subtiel niveau. Daarbij heeft ze een geheel eigen stijl en werkwijze ontwikkeld.
Christianne Baggen  www.spiritview.nl  Nijmegen

‘Kyra geeft les op een ongedwongen, frisse, fijne manier. Het gaat niet zo zeer om de passen – die leer je ook natuurlijk – maar veel meer om voelen, je zelf laten voelen, aanwezig zijn in de ruimte, contact maken met de ander. En natuurlijk over leiden en volgen. Een kleine groep, leuke mensen, veel persoonlijke aandacht, fijne muziek, knusse locatie en veel ruimte om te leren en te ervaren. Wij hebben de tango ontdekt en gaan hier zeker verder mee.‘
Jeroen de Jong & Wendy van Dam  www.lieverdeliefde.nl  Nijmegen

Kyra hat mir als Anfänger im Tango einen mühelosen Zugang zum Tanzen ermöglicht. Durch sie konnte ich Selbstvertrauen in meinen tänzerischen Ausdruck schöpfen.’
Thomas Geisselbrecht  Gitarrenunterricht Kleve  (D.)

‘Het was geweldig hoe jij een groep mensen die nog geen tango kan dansen zo gemakkelijk meekrijgt en het tangogevoel hebt meegegeven. De tango als mooie vorm voor buurtontmoetingen. Bedankt! ‘
Corné van Iersel, Organisator Buurt aan tafel Nijmegen